Ezért fájhat ma a feje

2017.06.16. 10:20

Ezért lesz ma ingerlékeny, nyugtalan, és a feje is fájhat ma.

Pénteken hidegfront vonul át hazánk területén, romlik az élettani helyzet. A hidegfrontra érzékenyeknél fokozódik a görcshajlam, a szeles időt nehezebben viselők szokatlanul nyugtalanná, ingerlékennyé válhatnak. A csapadékos idő miatt viszont javul az allergiások állapota. Humánmeteorológia.

Pénteken egy hidegfront éri el térségünket, ráadásul a frontot élénk, erős szél és zivatarok is kísérik. A hidegfrontra érzékenyeknél fokozódik a görcshajlam, a görcsös fejfájás mellett izom-, illetve hasi görcsök is jelentkezhetnek. A görcsoldásra jó választásnak bizonyulhat többek között a borsmenta, vagy a hársfatea, emellett ajánlott a megszokottnál több folyadékot fogyasztani.

Az élénk, (a Dunántúlon erős) szél ráadásul fokozhatja a fejfájást, sokan pedig szokatlanul ingerlékenynek, nyugtalannak érezhetik magukat. Egyesek agresszívebben reagálhatnak feszültebbek helyzetekben. A felesleges stresszel járó szituációk elkerülése érdekében tervezze meg tudatosan napirendjét, citromfű teával az esetleges fejfájását is mérsékelheti.

Az átvonuló front különösen a keringési- és vérnyomásproblémákkal élők szervezetét veheti igénybe, de zivatarok környezetében az asztmások állapota is romolhat. Az érintetteknek sok pihenés ajánlott, a mozgalmasabb órákat pedig próbálják meg zárt térben átvészelni. Emellett szívre gyakorolt jótékony hatása miatt az időseknek és szívbetegeknek érdemes napközben galagonya teát iszogatniuk.

A többnyire borongós, esős napon fásultak, rosszkedvűek lehetünk, csupán a keletibb megyékben élők bízhatnak délelőtt néhány óra vigasztaló napsütésben. Ugyanakkor a csapadékos idő miatt jelentősen csökken a pollenterhelés, javul az allergiások állapota.

Az autósok dolgát sokfelé nedves és vizes útszakaszok nehezíthetik, melyek területén lassabb vezetés és nagyobb követési távolság tartása javasolt! Emellett ajánlott figyelembe venni, hogy a többfelé élénk, erős – zivatarok környezetében akár viharos – oldalszél az autó menetstabilitását is jelentősen ronthatja! Az utakon feszült, ingerlékeny sofőrökkel is találkozhat, legyen a szokásosnál is körültekintőbb! Forrás: meteoklinika.hu

 

.