Óriási pusztítást végzett a vihar

2017.07.24. 22:50

Pusztító vihar vonult végig az országon.

Fákat, oszlopot döntött ki a vihar Tolnában
Fákat, oszlopot döntött ki a vihar hétfő délután Tolna megyében, ahol tucatnyi helyszínről kértek segítséget a tűzoltóktól.

    Boros Brigitta megyei katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatása szerint Nagydorogon, a Gábor Áron telepen gépkocsira dőlt egy ötméteres fa, amelyet a paksi hivatásos tűzoltók távolítottak el. Bikácsnál, Vajta és Nagydorog között szintén fa dőlt egy vonat elé, a sárbogárdi hivatásos tűzoltók csak gyalogosan tudták megközelíteni a helyszínt.

    Németkéren, a Széchenyi utcában ledőlt egy családi ház kéménye, amely a tető egy részét beszakította. A paksi hivatásos tűzoltók fóliával fedték le az épületet. Pakson, a Bajcsy-Zsilinszky utcában telefonvezetéket szakított le a vihar, Györén, a Rákóczi Ferenc utcában egy távközlési oszlop dőlt ki.

    Sok helyen jelenleg is végzik a heves esőzés miatt vízzel telítődött pincék és lakások szivattyúzását; Nagyszékelyben, a Szabadság téren összegyűlt esővíz lakóházakat is veszélyeztet.
   

Kidőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat Komárom-Esztergom megyében
A viharos időjárás és a felhőszakadás miatt Komárom-Esztergom megye több településén kidőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat - közölte honlapján a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn.

    A Bajna és Gyermely közötti úton egy tízméteres fa dőlt ki a viharban, emiatt mindkét sávon megállt a forgalom. Tarjánban és Esztergomban villanyvezetékre dőltek fák.
    Tatabányán, a Gál István lakótelepen egy négy emelet magasságú fa eltört, és egy része rádőlt a járdára. A vasúti aluljáróban negyven centiméteres víz akadályozta az autóforgalmat - írta a katasztrófavédelem.

 

Több nógrádi vonalon is szünetel a vonatközlekedés a kidőlt fák miatt
Több nógrádi vonalon is szünetel a vonatközlekedés a kidőlt fák miatt, a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza vonalon is késésekre kell számítani hétfő este - közölte a Mávinform sajtóügyletese az MTI-vel.

    Kavalecz Imre tudatta: a Vác-Balassagyarmat vonalon, Szokolya és Diósjenő között fa, a Balassagyarmat-Ipolytarnóc vonalon Szécsény és Nógrádszakál között pedig vasúti telefonoszlop dőlt a pályára, emiatt ezeken a szakaszokon szünetel a vonatközlekedés. Ezeken a vonalakon a Mávinform szerint csak kedd hajnalban állhat helyre.

    Szintén kidőlt fa miatt késnek a vonatok a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza fővonalon, ahol Fegyvernek-Örményes és Kisújszállás között zárja el fa az egyik vágányt, a szerelvények 15-20 perces késéssel közlekednek.

 

.