Hirdetés

Tizenhat megyére adtak ki figyelmeztetést szerdára

2017.08.08. 22:32

Másodfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség veszélye miatt három megyére.

Hirdetés

Szerdára ismét csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki a tartós hőség veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

    Kedden az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: szerdán a középhőmérséklet ismét az ország nagy részén 25, a Dél-Alföldön 27 Celsius-fok felett valószínű.
    Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség veszélye miatt.
A fővárosra és Pest, továbbá Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szerdára.

    Az előrejelzés szerint szerdán túlnyomóan napos idő várható a Dunától keletre kevés, a Dunántúlon kissé több gomolyfelhővel. Csapadékra jó eséllyel sehol sem kell számítani, de késő délután, este az Alpokaljára Ausztria felől kis valószínűséggel besodródhat esetleg egy-egy zápor, netán zivatar.

    A leghidegebb órákban általában 12-20 fok lehet, de főként az északi völgyekben ennél néhány fokkal hűvösebbre lehet számítani. Napközben 31-38 fokig melegszik a levegő. A Dél-Alföldön lesz a legmelegebb.