Hirdetés

Szerdán helyenként záporok, zivatarok is lehetnek

Szerdán helyenként záporok, zivatarok is lehetnek

2017.09.05. 16:20

Szerdán délután a Dunántúlon, estefelé az ország középső területeken is eső, zápor valószínű. Napsütéses, meleg idő várható a hétvégén.

Hirdetés

Nyugaton gomolyfelhős, többnyire napos idő várható, másutt viszont erősen megnövekszik a felhőzet. A középső és a keleti területeken eső, zápor is valószínű.

Szerdán keleten eleinte csökken, ugyanakkor nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, délután már a Dunántúlon, estefelé a középső területeken is eső, zápor várható. Napközben többfelé élénk lesz a nyugati szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 14 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 20 és 26 fok között valószínű, délen lesz a melegebb.

Csütörtökön elsősorban délnyugaton eshet, ekkor északon, északkeleten lesz több napsütés. A szerdai átmeneti melegebb időt követően csütörtökre ismét visszaesik a hőmérséklet, mindössze 16-24 fok várható délután, a leghűvösebb délnyugaton ígérkezik.
Péntekig még változékony, többfelé szeles lesz az időjárás. 

Szombaton a viszonylag hűvös hajnal után a délutáni órákban már 24-29 fokra van kilátás. Ekkor a déli, délnyugati szél is sokfelé feltámad, nyugaton, északnyugaton erős, viharos lökések is lehetnek.

Vasárnap is sokfelé élénk, északnyugaton erős lesz a déli, délnyugati irányú légmozgás. Marad a meleg, nyári idő. Vasárnap többfelé zéporok, zivatarok is kialakulhatnak. A hét utolsó napján a csúcshőmérséklet is 25 fok körül alakul.

.