Ilyen idő lesz szilveszter éjjel

2017.12.29. 09:39

Ilyen időre számítsunk szilveszter éjszakáján.

Az ónos eső veszélye miatt több megyére figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Az előrejelzés szerint vasárnap, szilveszter napján ismét enyhe idő várható.

Vasárnap délelőtt várhatóan északkeleten is mindenhol fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet.

Északkeleten (főként Borsod északi része, Heves-Borsodi-dombság, Nógrád, Szabolcs északi része) az időszak nagyobb részében korlátozottabb látási viszonyokra lehet számítani, reggelig néhol ónos szitálással.

Az ónos eső veszélye miatt Budapestre és Pest, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak elsőfokú figyelmeztetést.

Szilveszter éjszaka csapadék nem várható, és felhő se sok lesz az égen, viszont északon pára, köd képződhet, az új év első napjának hajnalán pedig ezeken a tájakon néhol ködszitálás is előfordulhat. A déli-délnyugati szél elsősorban a Dunántúlon lehet élénk, helyenként erős, így ennek köszönhetően a szelesebb tájakon csak 5-7 fok köré csökken a hőmérséklet, de a kevésbé szeles tájakon is 0, +4 fok közötti minimumokra számíthatunk.

A 2018-as év első napján újabb felhők érkeznek, elsősorban a Dunántúlon számíthatunk délután esőre, záporokra. A délnyugati, majd a nyugatias szelet továbbra is kísérhetik élénk, erős lökések. Az ország nagy részén 8 és 12 fok között alakul a hőmérséklet, de északon, északkeleten ettől pár fokkal hidegebb lehet. Forrás: idokep.hu

 

.