Hirdetés

Havazás - Közel száz baleset történt a keddi napon
Halálos baleset az 1-es úton Bicskénél. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Havazás - Közel száz baleset történt a keddi napon

2018.02.27. 17:53

Csaknem száz baleset történt az ország közútjain a rendkívüli téli időjárással összefüggésben.

Hirdetés

Bő fél nap alatt csaknem száz baleset történt az ország közútjain a rendkívüli téli időjárással összefüggésben - hangzott el az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedd délutáni sajtótájékoztatóján.

Lakatos Tibor, az ORFK Rendészeti Főigazgatóság közrendvédelmi főosztályának vezetője azt mondta: a közlekedésben nagyobb fennakadást okozott a rendkívüli hóhelyzet.

Kedden 0 órától 14 óráig az ország közútjain 94 baleset történt az időjárási helyzettel összefüggésben. Ezek közül egy baleset halálos volt, többen könnyebben sérültek, de többségében anyagi kárral végződtek a balesetek.

Az ORFK-nak jelenleg 29 útlezárásról van információja. A főosztályvezető beszámolt arról is, hogy egy, az M5-ös autópályán történt balesetnél még tart a helyszínelés és a műszaki mentés, amely torlódást okoz. 

Ugyanakkor a teherautók közlekedési korlátozását mindenhol feloldották, már csak Somogy megyében berzencei határátkelőnél van érvényben korlátozás - közölte Lakatos Tibor.

A rendőrségi főosztályvezető felhívta a figyelmet, hogy a rendőrök a polgárőrséggel, körzeti megbízottakkal, a szociális és egészségügyi ellátókkal is együttműködnek, segítenek, ha valaki például egészségügyi ellátásra szorul, továbbá külön odafigyelnek az egyedül, illetve nehéz helyzetben élők biztonságára is.
    Lakatos Tibor kitért arra, hogy egyre kevesebb helyen várható havazás, ugyanakkor az erős szél a következő napokban is hófúvásokat okozhat. Emiatt az utak járhatóvá tétele, takarítása továbbra is fennakadást, várakozást okozhat a közlekedésben.
    Az ORFK főosztályvezetője elmondta: a police.hu oldalon külön oldalon tájékoztatnak a rendkívüli téli időjárással kapcsolatos információkról

.