Hirdetés

Magyarországról származó gyerekpezsgőt hívott vissza az osztrák Metro

Magyarországról származó gyerekpezsgőt hívott vissza az osztrák Metro

2018.02.09. 21:27

A Magyarországról származó gyerekpezsgőt az osztrák Metro hívta vissza. A hivatal kéri, hogy saját biztonsága érdekében azt ne fogyassza el.

Hirdetés

Magyarországról származó élesztővel szennyezett és a gázképződés következtében "robbanásveszélyes" gyerekpezsgőt hívott vissza az osztrák Metro, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az Európai Bizottság gyorsriasztási rendszerén (RASFF) érkezett riasztás útján értesült az esetről.

A Nébih honlapján pénteken közölte: az osztrák hatóság bejelentése szerint vállalati önellenőrzés alapján hívják vissza a "Kindersekt Disney Die Eiskönigin, Traube"  és a "Kindersekt Disney Mickey Mouse, Traube" 0,75 literes kiszerelésű gyermekpezsgők bizonyos tételeit. 

A hatóság azért döntött a termékek visszahívása mellett, mert az erjedés folytatódása esetén előfordulhat a pezsgős palack belső nyomásának növekedése, amely szétrobbanthatja az üveget.
A kifogásolt gyermekpezsgőkből öt magyar fogyasztó is vásárolt Ausztriában egy-egy üveggel, az érintetteket az osztrák Metro levélben értesíti.
A hivatal felhívja a lakosság figyelmét, hogy aki vásárolt az árucikkből, saját biztonsága érdekében azt ne fogyassza el.

.