Hirdetés

Érettségi - Ilyen volt a 2018-as angol írásbeli érettségi

Érettségi - Ilyen volt a 2018-as angol írásbeli érettségi

Nehéz volt az angol írásbeli érettségi

eduline.hu

2018.05.10. 10:41

Hirdetés

 

Egy nagyon furcsa "sportágról" is kaptak szöveget a nyelvhelyességi tesztben az érettségizők

A Kolumbusz-napról, a finnek közkedvelt „sportágáról”, a feleségcipelésről, a Pullmann-féle vasúti kocsikról is kaptak szöveget a diákok a középszintű angolérettségi második, nyelvhelyességi feladatsorában.

Hasonlóan a szövegértéshez, egy szövegrészlet alapján kell feladatokat megoldani – méghozzá 30 perc alatt.

Ez a vizsgarész azt méri, hogy képes-e a vizsgázó gyakran használt nyelvtani szerkezetek és lexikai egységek felismerésére, kiegészítésére és létrehozására. Például megadott szavak ragozott alakjainak vagy a belőlük képzett új szavaknak a szövegbe illesztése is lehet feladat. Összesen 3-4 feladat szokott szerepelni ebben a részben – idén három szöveget kaptak a diákok -, melyekhez a felhasznált szövegek együttes terjedelme 500-600 szó.

„Korrekt, vizsgázóbarát feladatsort kaptak a diákok, mind a három szöveg érdekes, olvasmányos, a feleségcipelős kifejezetten szórakoztató volt” – mondja az Eduline-nak Rádai Péter, az Euroexam International munkatársa, tapasztalt vizsgáztató, hozzátéve: hibás részt nem találtak, de volt, ahol több válasz is elfogadható - olvasható az eduline.hu oldalán.

.