Hirdetés

Jön a vihar - Négy megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki péntekre

Jön a vihar - Négy megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki péntekre

Időjárás-előrejelzés

2018.06.07. 22:27

Másodfokú, narancsriasztást adtak ki négy megyére; vihar, jégeső jön.

Hirdetés

Négy nyugati megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki heves zivatar veszélye miatt péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Figyelmeztető előrejelzés - Négy megyére narancsriasztást adtak ki - Forrás: www.met.hu

Az MTI-hez csütörtökön kora este eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: csütörtökön és pénteken összességében több helyen valószínűek zivatarok, melyek közül a hevesebbek leginkább a délutáni, késő esti órákban fordulhatnak elő.

Pénteken este délnyugat felől zivatarrendszer érheti el az országot. A zivatarokat néhol felhőszakadás, 90 kilométer/óra feletti széllökés, illetve jégeső (akár 2-3 centiméter feletti jégátmérővel) kísérheti.

Péntekre mind a heves zivatar, mind a felhőszakadás veszélye miatt az egész országra kiadták a figyelmeztetéseket.

Ezek között a várható heves zivatarok miatt Baranya, Somogy, Vas és Zala megyére a másodfokú (narancs) figyelmeztetést is kiadták. Ezekben a megyékben a heves zivatarokat károkozó szél, nagy méretű jég is kísérheti.

Országos, középtávú előrejelzésük szerint a hétvégén is marad a csapadékos, de meleg időjárás. A napsütés mellett többször várható zápor, zivatar, felhőszakadás, de a maximumok jellemzően továbbra is 30 Celsius-fok körül alakulnak.

.