Hirdetés

Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú riasztást adtak ki péntek estére
MTI

Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú riasztást adtak ki péntek estére

Időjárási hírek

MTI

2018.08.10. 20:57

Másodfokú riasztást adott ki a felhőszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek este. Néhány órán belül itt felhőszakadás várható

Hirdetés

Több dunántúli megyében másodfokú riasztást adott ki a felhőszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek este.

 Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyében a következő órákban az intenzív záporok, zivatarok során rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több eső hullhat.
Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom és Somogy megyében szintén a felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést van érvényben.
 

Képfelirat

Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére a heves zivatarok miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Emellett továbbra is országszerte érvényben vannak a hőség miatt kiadott első és másodfokú figyelmeztetések.
Mint kifejtették: egy hidegfront hatására északnyugat felől zivatarok kialakulására lehet számítani, amelyek éjszaka a nyugati területek mellett már az ország északi felén is előfordulhatnak.

Szombaton a zivatarok egyre inkább egy délnyugat-északkeleti tengely mentén, hozzávetőlegesen a Kaposvár-Salgótarján vonal széles sávjában, fordulhatnak elő.

A zivatarokhoz felhőszakadás, helyenként 80-90 kilométer/órát meghaladó széllökés és nagyobb szemű jég is társulhat.
 Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 33 fok között valószínű, keleten lesz a melegebb.

.