Hirdetés

Csomagfosztogatót fogtak a budapesti repülőtéren

Csomagfosztogatót fogtak a budapesti repülőtéren

police.hu

2018.09.04. 20:33

A rakodómunkás éppen a poggyászként feladott csomagban kutatott, amikor tetten érték.

Hirdetés

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) munkatársai 2018. szeptember 2-án a reggeli órákban bűnügyi portyaszolgálatot láttak el a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – írja a police.hu

A Valenciába induló járat felszálló utasai között elvegyült két nyomozó, azonban ahelyett, hogy felszálltak volna a gépre, az első ajtóhoz vezető lépcső alatt átbújva benéztek a raktérbe, amelynek bejáratánál több csomag volt felhalmozva.

 

A rendőrök a raktér belsejében tetten értek egy rakodómunkást, aki éppen egy poggyászként feladott bőröndben kutatott.

 

Az RRI munkatársai a repülőgép utasterébe vitték a felnyitott táskát, amelynek tulajdonosa úgy nyilatkozott, hogy abból nem hiányzik semmi, azonban a bőröndben lévő tárgyak összértéke 70.000 forint.

A rakodómunkást a nyomozók előállították, majd lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az RRI a repülőtéren folyamatosan tart vagyonvédelmi akciókat.

A rendőrség azt tanácsolja a légi közlekedést választó utasoknak, hogy műszaki cikkeket, készpénzt, ékszereket ne hagyjanak a feladott poggyászukban.

Az értéktárgyaikat akár az utolsó pillanatban is vegyék ki a csomagjukból, ha kiderül, hogy azt a repülőgép rakterében fogják elhelyezni.

.