Hirdetés

Nagy mennyiségű eső zúdult le a Dunántúlon öt nap alatt
MTI Fotó: Mohai Balázs

Nagy mennyiségű eső zúdult le a Dunántúlon öt nap alatt

MTI

2018.09.05. 17:27

Meteorológiai szolgálat: öt nap alatt 100-160 milliméter eső esett a Dunántúl északi felén.

Hirdetés

A Dunántúl északi felén öt nap alatt 100-160 milliméter eső esett, míg több helyen 1 milliméternyi csapadék sem hullott - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán a Facebook-oldalán.

Kifejtették: a keleti területekhez képest mindenképp, de az átlagoshoz képest is nagy mennyiségű eső zúdult le nyugaton az elmúlt pár nap során. A legtöbb csapadék Hegyeshalomnál hullott, itt 157 milliméternyi mennyiséget rögzítettek. A Bakony vidékén is jócskán 100 milliméter feletti mennyiség gyűlt össze.

Ehhez képest a Nyírségben, Hajdúságban voltak helyek, amiket csaknem teljesen kikerült a csapadékzóna, több állomáson még az 1 millimétert sem érte el az 5 napos összeg.

Éjszaka a zivatarok mindenütt megszűnnek, majd csütörtökön elsősorban a középső országrészben lehet néhol dörgés, villámlás. A zivatarokat szerdán főként felhőszakadás kísérheti, de esetleg szélerősödés és kisebb méretű jég is társulhat hozzájuk.

Kitértek arra is, hogy csütörtök reggelre az Alföldön és az Észak-Dunántúlon foltokban köd képződhet.
 Az előrejelzés szerint szerdán a hőmérséklet délután 24-29 Celsius-fok között alakul. Késő estére 17-21 fok közé hűl le a levegő. Csütörtökön a maximumhőmérséklet 24-28 fok között alakul.

.