Autókra, úttestre dőlt fák, megbontott tetők - Komoly károkat okozott az országon átvonuló vihar

MTI

2018.09.01. 21:53

Budapesten és több megyében okozott károkat az országon átvonuló vihar.

Az országon átvonuló vihar a főváros mellett több megyében okozott eddig károkat, a tűzoltókat egyebek mellett kidőlt fák, leszakadt ágak és villámcsapás okozta tűz miatt riasztották

A katasztrófavédelem összegzése szerint a vihar miatt eddig a fővárosban a XIX. kerületi Vas Gereben és Álmos utcában kidőlt fák miatt, a XI. kerületi Etele úton és a XX. kerületi Nagysándor József utcában autóra dőlt faágak miatt kértek segítséget. Az Andrássy úton is kidőlt fa okoz forgalmi akadályt. 
 

Győr-Moson-Sopron megyében Ágfalvára egy villanyoszlopra dőlt fa miatt kérték a soproni hivatásos tűzoltók segítségét. Jánossomorja és Hegyeshalom több utcájában a vízeltávolítás céljából riasztották a város önkéntes tűzoltóit. 
 

Fejér megyében Baracskán egy oktatási intézmény tetőszerkezetét rongálta meg egy kidőlt fa. Etyeken egy fába csapott a villám és tűz keletkezett a törzsében. Polgárdiban a főútra dőlt egy nagyobb méretű faág, amely akadályozza a forgalmat. 
    

Somogy megyében Böhönyén is a letört faágak okoznak gondot. Kaposfőn a Petőfi Sándor utcában egy tíz méter hosszú fa kidöntött egy távközlési oszlopot. 
 

Veszprém megye több településére is riasztották a tűzoltókat. Ajkán a Szent István úton egy családi ház tetőszerkezetét bontotta meg a viharos erejű szél. Veszprémben autóra dőlt egy fa.

.