Hirdetés

Halloween-i programkínálat Budapesten a gyerekeknek
pixabay.com

Halloween-i programkínálat Budapesten a gyerekeknek

Halloween-i program

MTI

2018.10.25. 19:49

Halloween-programok péntektől öt napon át a Fővárosi Állatkertben.

Hirdetés

Péntek este Holnemvolt halloweent tartanak a Fővárosi Állat- és Növénykertben, de a közelgő őszi iskolai szünetre is számos programmal és kedvezménnyel készül az intézmény a családoknak.

Mindenszentek előestéje helyett már öt nappal korábban, október 26-án, pénteken este megtartják a Holnemvolt halloweent a Holnemvolt Várban, az állatkert új játszóparkjában. A programok sötétedés után kezdődnek és egészen 23 óráig tartanak. Belépni a Holnemvolt Vár kapuján lehet. Azok a 14 éven aluli gyermekek, akik halloween-jelmezben, vagy arcfestéssel, esetleg töklámpással érkeznek, díjmentesen látogathatják a Holnemvolt halloweent - közölte a kert az MTI-vel.

A programok között lesz tűzzsonglőr-bemutató, mécsesek fényes ösvénye, családi tökfaragó műhely, boszorkányos arcfestés, szellemvasút, tevegelés, lovaglás, "szellemes" körhinták és törpekerék is. A Titokpincénél zombikkal lehet találkozni, a Mesterségek Udvarában pedig lámpást, madárijesztőt, szellemet és rémisztően finom süteményt készíthetnek az alkotni vágyók. Emellett többféle tökös ételt is meg lehet majd kóstolni a töklevestől a tökös-mákos rétesig.

Az őszi szünetre tervezett programok egészen november 4-ig tartanak: napközben félóránként állatbemutatók, látványetetések, állattréningek lesznek a kert különböző pontjain, amelyek során többek között a sörényes hangyászok, a brazil óriásvidrák, a keák, a kenguruk, az oroszlánfókák, a pingvinek, a gorillák és más főemlősök, az ázsiai vadkutyák, az elefántok, vagy éppen a Mérgesház lakóinak életét ismerhetik meg az érdeklődők, a pelikánok etetésébe pedig a közönséget is bevonják az állatgondozók.

A Nagyszikla belsejében található Varázshegyben naponta kétszer az Állatok akcióban című élő etológiai bemutató lesz látható, de az őstengeri lényekkel, a hatlábúak birodalmával és az állati szuperérzékekkel is meg lehet ismerkedni. Ugyanitt térhatású filmeket is bemutatnak, az "időgép" segítségével pedig jégkorszaki kalandok vagy egy miocén kori utazás részesei is lehetnek a vállalkozó kedvűek.

A programok mellett rengeteg kisállatot is lehet látni a kertben, hiszen az elmúlt hetekben, hónapokban számos kölyök és fióka látott napvilágot. Többek között az elefántoknál, a gorilláknál, az orangutánoknál, a zebráknál, a nagy maráknál, a vízidisznóknál, az agutiknál és még sok más állatnál is cseperedő kölykökkel találkozhat a látogató.

Az őszi szünet idejére szervezett programok mellett az állatkert jelentős kedvezményt is kínál erre az időszakra: november 4-ig a 14 éven aluli gyermekek 200 forintos jeggyel látogathatják az állatkertet. 

A kisgyerekes családok mellett a nyugdíjasoknak is kedvezményekkel készül az intézmény: november végéig a nyugdíjas igazolvánnyal érkező, vagy 65. életévüket betöltött látogatók kedvezményes áron válthatnak belépőjegyet és számos kedvezményt is igénybe vehetnek.

.