Hirdetés

Itt a friss időjárás-előrejelzés a hétvégére
pixabay.com

Itt a friss időjárás-előrejelzés a hétvégére

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2018.10.06. 00:43

Mutatjuk, milyen időjárás várható szombat estig.

Hirdetés

Szombat estig a térségünkben tanyázó anticiklon kelet felé helyeződik át, egyre inkább egy sekély légörvény előoldalára kerülünk, meleg és kissé nedvesebb levegő áramlik délnyugat felől a Kárpát-medencébe.

Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu

Szombaton túlnyomóan derült, napos idő várható, csak délután növekszik meg nyugaton erősebben a felhőzet. Estefelé nyugaton néhol zápor előfordulhat. A szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik.

Szombaton estefelé Nyugat-Magyarországon helyenként kialakulhat záporeső. A déli, délkeleti szél napközben többfelé megélénkül, a Fertő térségében időnként meg is erősödik. Itt, illetve a Dél-Alföldön éjszaka is lehetnek élénk széllökések.
  
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban -3 és +10 fok között alakul, a szelesebb tájakon lesz enyhébb az éjszaka.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 19 és 25 fok között valószínű.

Vasárnap hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Emellett elszórtan - legkisebb eséllyel a Tiszántúlon - alakul ki zápor, néhol zivatar. A minimumhőmérséklet 7-12, a maximumhőmérséklet 18-24 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben

 

.