Hirdetés

Megmarad az ingyenes tanulás lehetősége a felsőoktatásban

Megmarad az ingyenes tanulás lehetősége a felsőoktatásban

MTI

2018.10.09. 18:47

A Corvinoson tervezett változások a jelenlegi hallgatókat és a 2019-ben jelentkezőket semmilyen formában nem érintik.

Hirdetés

Az államilag finanszírozott helyek "a légből kapott híresztelésekkel szemben" nem szűnnek meg a hazai felsőoktatásban, a kormány az ingyenes tanulás lehetőségét a teljes intézményrendszerben tartósan meg kívánja őrizni - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium kedden az MTI-vel. 

A szaktárca közleménye szerint tudatosan álhíreket terjesztenek és politikailag kihasználják a diákokat azok, akik a Budapesti Corvinus Egyetem átalakításának "félremagyarázott következményeivel alaptalanul riogatnak". 

A kormány célja, hogy a Corvinus 2030-ra bekerüljön a világ 200, Európa 100 legjobb egyeteme közé, és nemzetközi szinten is versenyképes diplomát tudjon garantálni.

Az egyetem a kihívásokhoz rugalmasabban igazodó keretfeltételek kialakítása érdekében jövő júliustól egy állami alapítású közhasznú alapítvány fenntartásában működik - erősítették meg, hozzátéve: az új működési és fenntartási modell megerősíti az egyetem pénzügyi helyzetét, megnyitja az utat az intézmény fejlesztése előtt, ezzel az oktatók és a hallgatók számára is több lehetőséget teremt. 

A Corvinus 2020-tól új ingyenes képzési forma bevezetésével biztosít a jelenlegi államilag finanszírozott helyekével megegyező számú, több ezer térítésmentes képzési helyet.

A tervezett változások a jelenlegi hallgatókat és a 2019-ben jelentkezőket semmilyen formában nem érintik - rögzítette az innovációs tárca. 

Kiemelték: a kormány a hazai felsőoktatást nemzetközi szinten is versenyképessé kívánja tenni, és az ehhez szükséges lépéseket megteszi.

.