Hirdetés

A gimnáziumok és szakgimnáziumok több mint fele kér központi írásbelit a felvételihez

A gimnáziumok és szakgimnáziumok több mint fele kér központi írásbelit a felvételihez

MTI

2018.11.14. 17:15

A gimnáziumok és szakgimnáziumok 64 százaléka kér központi írásbelit a felvételihez.

Hirdetés

A gimnáziumok és szakgimnáziumok 64 százaléka, 425 intézmény írta elő egy vagy több feladatellátási helyén a hozzájuk jelentkező tanulóknak a központi írásbelin való részvételt - közölte az Oktatási Hivatal szerdán az MTI-vel.     

A hivatal közleményében emlékeztetett, hogy a középfokú iskolák az utóbbi hetekben közzétették felvételi tájékoztatóikat, amelyekben meghatározták, milyen osztályokat indítanak majd a 2019/2020. tanévben. Emellett megjelölték azt is, hogy - az adott jogszabályi keretek között - milyen felvételi eljárással veszik majd fel a hozzájuk jelentkezőket. 

A jogszabályok alapján a központi írásbelin való részvételt a gimnáziumok és szakgimnáziumok írhatják elő, ezzel idén 425 intézmény élt, ami az iskolák 64 százaléka. (Tavaly az intézmények 63 százaléka követelte meg a központi írásbelit).

Ha egy tanuló úgy tervezi, hogy februárban ezek valamelyikébe is beadja felvételi jelentkezését, mindenképpen részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon. Ezeknek az iskoláknak és feladatellátási helyeknek az adatai, valamint a központi felvételi vizsgákkal és a középfokú felvételi eljárás további menetével kapcsolatos minden információ elérhető a www.oktatas.hu honlapon.

Az írásbeli vizsgákra való jelentkezés határideje december 7-e, a jelentkezést ahhoz a központi írásbeli vizsgát szervező középiskolai feladatellátási helyhez kell beadni, amelyben a jelentkező a vizsgát meg kívánja írni - közölték.

.