Hirdetés

Havazás - Figyelmeztető időjárás-előrejelzés kedd estig
MTI Fotó: Varga György

Havazás - Figyelmeztető időjárás-előrejelzés kedd estig

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2018.11.19. 13:07

Hétfőn többfelé havazott. Mutatjuk, hol várható még havazás.

Hirdetés

Többfelé havazott hétfőn Magyarországon, egyes területeken néhány centiméteres hóréteg is kialakult - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Érdemi hóréteg hétfő reggelre a Nyugat-Dunántúlon alakult ki, ott 1-5 centiméternyi hó hullott, az osztrák határhoz közelebb eső részeken esett több.

Időjárás-előrejelzés hétfő délutánra - Forrás:met.hu

Azt írták: hétfő délelőtt az ország nagyobb részén hullott némi csapadék. Döntően hó, illetve havas eső formájában, de a főváros környékén, északon a Duna mentén és a keleti megyékben inkább az eső volt jellemző. 

Hétfőn a délutáni órákban fokozatosan megszűnik a vegyes halmazállapotú csapadék (havazás, havas eső, eső), legkésőbb várhatóan a Nyugat-Dunántúlon és az északi tájakon.

 

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés kedd estig

Időjárás-előrejelzés - Figyelmeztető időjárás-előrejelzés kedd estig

A legtöbb helyen legfeljebb átmenetileg alakulhat ki lepel, míg a nyugati területeken, és 300 m felett helyenként további 1-3 cm hó hullhat.
Az éjszaka második felében délnyugat felől újabb, intenzívebb csapadékzóna éri el az országot, melynek a halmazállapota jórészt esőnek ígérkezik, legtovább a nyugati tájakon maradhat szilárd a csapadék halmazállapota.

Kedden a nyugati határvidéken várható további havazás. A legfrissebb előrejelzés alapján az Alpokalja magasabban fekvő részein akár 10 centiméter vizes hó is összegyűlhet, az ország döntő részén azonban esőre kell számítani - írta a meteorológiai szolgálat.

.