Ki kellett menekíteni az utasokat a 2-es metróból, többen rosszul lettek

MTI

2018.11.24. 15:18

A katasztrófavédelem nagy erőkkel vonult ki a helyszínre.

Nem jár a 2-es metró az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között, miután valaki paprikasprayt fújt ki az egyik szerelvényben, többen rosszul lettek, az utasokat emiatt ki kellett menekíteni - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton. 

A BKK közleménye szerint 13 óra körül fújta ki az egy utas a paprikasprayt. A szerelvény a vészfék meghúzása miatt állt meg, az eddig megjelent hírekkel ellentétben sem tűzeset, sem gázszivárgás nem történt - írták. Hozzátették, hogy a műszaki mentés jelenleg is tart, a mentők szükség esetén a Puskás Ferenc Stadion állomásnál ideiglenes mentősátorban látják el az utasokat.
    

Korábban arról tájékoztattak, hogy műszaki okok miatt nem jár a metró.

A mentési munkák befejezéséig pótlóbusz jár az M2-es metró helyett a Deák Ferenc tér és az Örs vezér tere között - közölte a BKK.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő-helyettese az MTI-nek elmondta, hogy a Stadionok és a Keleti pályaudvar metróállomások között megállt szerelvény utasainak a felszínre juttatásához kérték a segítségüket. A katasztrófavédelem nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, az összes utast sikerült kihozni a metróból - tette hozzá.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója hat mentőautót látott a helyszínen. A mentők részben az állomás előtt vizsgálták az utasokat. 
Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője az MTI kérdésére elmondta, hogy a paprikaspray egy szóváltást követően kerülhetett elő, egy másik utas pedig gázszivárgást feltételezve húzhatta meg a vészféket. A rendőrség ismeretlen tettes ellen, garázdaság miatt nyomoz - közölte.

.