Hirdetés

Időjárás-előrejelzés - Három megyére figyelmeztetést adtak ki ezüstvasárnapra
MTI/Szigetvári Zsolt

Időjárás-előrejelzés - Három megyére figyelmeztetést adtak ki ezüstvasárnapra

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2018.12.15. 22:53

Kiadták a figyelmeztetést. Térképen mutatjuk, hol várható havazás.

Hirdetés

Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé eleinte nedves, majd nyugat felől szárazabb léghullámok érkeznek.

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Időjárás-előrejelzés vasárnap délelőttre - Forrás:met.hu

Éjszaka nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de a Dunától keletre borult marad az ég, egyre inkább keleten valószínű további havazás. Vasárnap a Dunántúlon változóan felhős idő lesz, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, csapadék nem várható, a Dunától keletre fokozatosan szakadozik a felhőzet, de a Tiszántúlon estig sok lesz a felhő.

Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra - Forrás:met.hu

Nyugat felől gyengül, fokozatosan teret veszít a havazás, ugyanakkor a Dunától keletre és különösen a Tiszántúlon további havazásra lehet számítani. További 2-7 cm hó várható, de keleten helyenként ennél több is valószínű. Főként a keleti, délkeleti határvidéken a hóréteg vastagsága a 20 cm-t is meghaladhatja, melynek nagyobb része nedves, tapadó hó formában hullhat.

Figyelmeztető-előrejelzés vasárnapra - Forrás: met.hu

A havazás napközben keletre, északkeletre szorul vissza, így érdemi hógyarapodás főként már csak az északkeleti, keleti határvidéken lehet kora délutánig.

Az élénk északi, északkeleti szél főként a Nyugat-Dunántúlon hajnalig kissé hordhatja a havat. Az északi, északkeleti szél megélénkül, főként az Alpokalján és az Észak-Alföldön meg is erősödik, az ott kialakuló hóréteget hordhatja a szél, majd mérséklődik a légmozgás, és vasárnap nyugaton megélénkül a déli szél. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a Dunántúlon -3, -10 fok között, keleten -1 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 0 fok körül valószínű.

.