Hirdetés

A Dal 2019 - A dalválasztó show szombaton folytatódik a második válogatóval

A Dal 2019 - A dalválasztó show szombaton folytatódik a második válogatóval

2019.01.23. 14:26

A Dal 2019 - Vincze Lilla: erős dalokra adtam magas pontszámot.

Hirdetés

Nagyon erős dalokra adtam háromszor is kilenc pontot az első válogatón, de nálam alap, hogy mindenben keresem a jót. Pedagógusként ugyanúgy fontosnak érzem, hogy a fiataloknak sikerélményük legyen - mondta Vincze Lilla, A Dal 2019 zsűritagja az MTI-nek.

A dalválasztó show szombaton folytatódik a második válogatóval.

 "Ha nem vagyunk pozitívak, akkor a lelkeket nem tudjuk megerősíteni, a művészet pedig a lélek játéka. A Dal verseny nemcsak a dalokról szól, hanem az előadásmódról, a produkciókról is. Egészen más a számokat élőben hallani és látni, mint korábban, még az előzsűrizés során, amikor a hangfelvételeket megismerhettük" - hangsúlyozta a népszerű énekesnő, zenész, szövegíró, zenepedagógus-énektanár, aki idén először szerepel A Dal zsűrijében.
    

Megjegyezte, hogy korábban már kipróbálta magát zsűritagként különböző televíziós tehetségkutatókon, így van rutinja. De - tette hozzá - ma is izgul, mert tisztában van azzal, mekkora felelősséggel jár ez a munka, és mennyire oda kell figyelnie arra, amit mond. Szerinte érzelmi és szakmai alapon együtt kell döntést hozniuk, sokszor egy pillanat határozza meg a dolgokat.
    

"Énekesként és énektanárként természetesen elsősorban azt nézem, ki milyen énekes, milyen a technikája. Figyelek a művészi előadásra, a karizmára, a szövegre és a hangszerelésre is - jelentette ki Vincze Lilla.
    

Úgy vélte, vannak dalok, amelyek kitűnőek angolul és magyarul is, de előfordul, hogy magyar szöveggel egy zene nem működik. Az előadóművész szerint a hangképzésben ilyen szinten nehezebb magyarul énekelni, jobban kiderülnek a verselési hibák, prozódiailag az angol jobban adja magát. Hozzáfűzte: ennek ellenére nagyon örül annak, hogy egyre több a magyar nyelvű dal.
    

Beszámolt arról, hogy bár az EMeRTon-díjas Napoleon Boulevard-ral 2010 óta már nem dolgoznak együtt, a régi dalokat, slágereket (amilyen például a Kérlek ne félj!; a Júlia nem akar a földön járni vagy a Szállj velem) ő viszi tovább Vincze Lilla és barátai néven. Van mit meríteni szólólemezeiből is.

"A pop mellett ott vannak a templomi kamarakoncertek, az irodalmi estek, a versmegzenésítések. Szívesen készítenék a közeljövőben egy költői-irodalmi sanzonlemezt".

Szólt arról, hogy továbbra is aktívan tanít saját Mélykék énekiskolájában, ahonnan a közel húsz éve alatt számos tehetség került ki, mások mellett Singh Viki vagy Tóth Attila.
    

A Dal 2019 második válogatója szombaton 19 óra 30 perctől lesz látható a Duna Televízióban és a Duna World képernyőjén.

Szombaton lép színpadra az

Acoustic Planet (daluk címe: Nyári zápor),
Diana (Little Bird), a
Fatal Error (Kulcs),
Gotthy (Csak 1 perc),
Hajdu Klára (You're Gonna Rise),
Heatlie Dávid (La Mama Hotel), a
Middletonz (Roses), a
Sign (Ő),
Vavra Bence (Szótlanság) és a
yesyes (Incomplete) 

    

A dalválasztó show zsűrijében Vincze Lilla mellett Both Miklós Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, népzenegyűjtő; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa és Nagy Feró, énekes, szövegíró, a Beatrice frontembere szerepel.

A Dal 2019 két műsorvezetője Dallos Bogi és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

.