Hirdetés

Figyelmeztetést adtak ki havazás, szél és hófúvás miatt, mutatjuk melyik megyékre

Figyelmeztetést adtak ki havazás, szél és hófúvás miatt, mutatjuk melyik megyékre

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.01.05. 18:27

További havazás, szél és hófúvás várható.

Hirdetés

Szombaton még túlnyomóan borult idő lesz és sokfelé valószínű havazás. A Dunántúl nyugati és északi részein, valamint a főváros környékén azonban már havas eső, eső is lehet. Éjszaka szakadozottá válik a felhőzet és észak felől megszűnik a csapadék.
 

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés - Figyelmeztetést adtak ki havazás miatt -
Forrás: met.hu

A kiterjedt havazás egyre inkább a déli és keleti megyékre szorul vissza, majd késő este, éjfél körül ott is megszűnik, addig ott még kb. 4 cm friss hó valószínű. Másutt inkább már csak néhol lehet lepel - 1, 2 cm.

Időjárás-előrejelzés - Figyelmeztetést adtak széllökés miatt -
Forrás.met.hu

 

A csapadék megszűnése előtt nyugat felől elsősorban a Dunántúlon havas esőbe, esőbe vált a havazás. Átmenetileg a középső megyékben is valószínű havas eső esetleg eső. Kis valószínűséggel, átmeneti jelleggel a csapadék végén (főként a középső országrészben) kis mennyiségű ónos csapadék sem kizárt.

Időjárás-előrejelzés - Figyelmeztetést adtak ki hófúvás miatt -
Forrás:met.hu

Az éjszaka második felében és vasárnap napközben már csak helyenként (nagyobb eséllyel középen és nyugaton) várható kisebb havazás, havas eső, hózápor (kb. lepel - 1, 2 cm ). A lehullott vagy lehulló hó az ország északkeleti felének, harmadának kivételével többfelé olvadni fog vagy elolvad.

 

Viharos szél és hófúvás

A megerősödő, a Dunántúlon több helyen viharossá fokozódó északnyugati, északi szél a hó állagától függően hófúvást okozhat. Hófúvásra a legnagyobb esély a Dunántúli-középhegység mellett az ország keleti harmadán van.

.