A Dal 2019 - Szombaton kiderül, ki nyeri el a Magyarország legjobb dala címet

2019.02.19. 20:47

Döntőjéhez érkezett A Dal 2019, szombaton kiderül, ki nyeri el a Magyarország legjobb dala címet.

Döntőjéhez érkezett A Dal 2019, szombaton kiderül, hogy a nyolcas mezőnyből melyik mű nyeri el a Magyarország legjobb dala címet. A műsorban vendégfellépőként az AWS is zenél, az együttes tavalyi, győztes dalát adja elő, új formában.    

A Dal 2019 fináléjában, szombat este 19 óra 30 perctől 
Pápai Joci 
(Az én apám)
Nagy Bogi (Holnap)
Szekér Gergő (Madár, repülj!)
a Fatal Error (Kulcs)
Oláh Gergő (Hozzád bújnék)
az Acoustic Planet (Nyári zápor)
Vavra Bence (Szótlanság)
és a The Middletonz (Roses) küzd majd Az év dala címért a Duna Televízióban és a Duna Worldön.

A döntőben az is kiderül, hogy ki nyeri A Dal Akusztik online szavazást. A dalok akusztikus feldolgozásaira szerda éjfélig még lehet szavazni a www.adal.huoldalon, az Akusztik menüpont alatt - tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája hétfőn az MTI-t.
    

A második elődöntőben már átadták A Dal 2019 Legjobb Dalszöveg Írója különdíjat, amelyet Szepesi Mátyásnak ítélt a szakmai zsűri a Százszor visszajátszott című dalért. A számot a versenyben a Konyha együttes adta elő.

A Dal 2019 Felfedezettje különdíjat idén az Acoustic Planet kapta.
    

A Dal döntője után is exkluzív, színfalak mögötti információkkal várja a nézőket A Dal Kulissza 21.40-től. A műsorban az előadók és a zsűri is számtalan érdekességgel szolgál majd a produkciókról, izgalmas kulisszatitkokat osztanak meg a műsorvezetőkkel, Forró Bencével és Lolával - írták a közleményben.
    

A Dal 2019 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán pedig az érdeklődők már az adások előtt megnézhetik, hogyan készülnek a versenyzők a döntő napjára. Az oldalakon extra tartalmak, videók és cikkek is elérhetőek a műsorról.

.