Hirdetés

Öt megyében nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma
Influenzatérkép - MTI

Öt megyében nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma

Influenza

MTI

2019.02.14. 20:55

Az ország nagy részén múlt héten tetőzött az influenzajárvány. Egy helyen már fel is oldották a látogatási tilalmat. De vannak megyék, ahol még most tetőzik az influenzajárvány.

Hirdetés

A múlt héten tetőzött az influenzajárvány az országban; február 4. és 10. között 12 százalékkal kevesebb, 67 900 beteg fordult panaszával orvoshoz, mint az azt megelőző héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

 Mint írták,

a fővárosban és 14 megyében csökkent, öt megyében - Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas és Zala - nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma az előző héthez viszonyítva. 
    

A betegek kormegoszlásában nem történt lényeges változás az előző héthez viszonyítva. A betegek 34,7 százaléka gyermek, 33,1 százaléka fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 24,3 százaléka és 7,9 százalékuk pedig a 60 éven felüliek közül került ki. A laboratóriumi vizsgálatok szerint többségében az influenza A vírus okozta a megbetegedéseket.

A járvány miatt a kórházak és az ápolási intézetek továbbra is fenntartják a látogatási tilalmakat. Itt találja, mely kórházakban és intézményekben tilos még a látogatás.

A pécsi klinikán már feloldották a látogatási tilalmat

Az influenzaszerű megbetegedések jelentős csökkenése miatt csütörtökön feloldották a látogatási tilalmat a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának fekvőbeteg osztályain:
A korlátozás január 24-től volt érvényben a pécsi klinikán.

 

.