Hirdetés

Húsvétkor a csokitojás a legkelendőbb - Ilyen a jó csokitojás, csokinyúl

Húsvétkor a csokitojás a legkelendőbb - Ilyen a jó csokitojás, csokinyúl

MTI

2019.04.15. 21:30

Ezért is érdemes néha csokit fogyasztani.

Hirdetés

A mértékletes csokoládéfogyasztás pozitív hatásai miatt különös figyelmet érdemel az a tény, hogy mostanában a magyar fogyasztók a kiemelten figyelnek a minőségre. A különböző húsvéti szimbólumokra utaló figurák közül továbbra is a csoki tojás a legkelendőbb.

A minőségi csokoládéról

A minőségi csokoládé szigorú nemzetközi szabványok szerint készül, legdrágább alkotóelemei a kakaómassza és a kakaóvaj. Míg az ét vagy tej bevonómasszából készült termékek esetén a kakaóvajat egyéb, olcsóbb növényi zsírokkal helyettesítik. Természetesen a bevonómasszából gyártott figurák is megfelelnek az élelmiszeripari követelménynek, amely alapján forgalomba kerülhetnek, azonban beltartalmi és élvezeti értékük alacsonyabb, mint a csokoládéból készülteknek.

Egyre inkább a minőségre szavaznak a vásárlók

A szezonális édességek közül húsvéti nyúlból és tojásból értékesítik a legtöbbet az üzletek.
A vásárlók egyre inkább látják, értik és nem utolsó sorban érzik a bevonómassza és a csokoládé közti minőségi különbséget, emiatt egyre inkább a magasabb élvezeti értékkel bíró édességeket részesítik előnyben.

A húsvétot megelőző hetekben több édesség fogy az év más időszakaihoz képest (kivétel ez alól a csupán karácsony): a hagyományoknak megfelelően a festett tojások és a sonka mellett a húsvét elengedhetetlen részét képezik az ajándékba adott figurás édességek.

A csokoládé jótékony hatásai

A kutatások kimutatták, hogy a legalább 60-70 százalékos kakaótartalmú étcsokoládé rendszeres fogyasztása növeli az erek rugalmasságát, mérsékeli a vérnyomást és az érelmeszesedést, s több antioxidánst tartalmaz, mint sok gyümölcs vagy gyümölcslé.

Vagyis minél több fekete csokoládét eszik valaki, annál védettebb a szív- és érbetegségek ellen.

Egyébként pedig az édességet boldogsághormon termelő hatása miatt fogyasztják legtöbben.

.