Ezért is érdemes néha csokit fogyasztani.
A mértékletes csokoládéfogyasztás pozitív hatásai miatt különös figyelmet érdemel az a tény, hogy mostanában a magyar fogyasztók a kiemelten figyelnek a minőségre. A különböző húsvéti szimbólumokra utaló figurák közül továbbra is a csoki tojás a legkelendőbb.
A minőségi csokoládéról
A minőségi csokoládé szigorú nemzetközi szabványok szerint készül, legdrágább alkotóelemei a kakaómassza és a kakaóvaj. Míg az ét vagy tej bevonómasszából készült termékek esetén a kakaóvajat egyéb, olcsóbb növényi zsírokkal helyettesítik. Természetesen a bevonómasszából gyártott figurák is megfelelnek az élelmiszeripari követelménynek, amely alapján forgalomba kerülhetnek, azonban beltartalmi és élvezeti értékük alacsonyabb, mint a csokoládéból készülteknek.
Egyre inkább a minőségre szavaznak a vásárlók
A szezonális édességek közül húsvéti nyúlból és tojásból értékesítik a legtöbbet az üzletek.
A vásárlók egyre inkább látják, értik és nem utolsó sorban érzik a bevonómassza és a csokoládé közti minőségi különbséget, emiatt egyre inkább a magasabb élvezeti értékkel bíró édességeket részesítik előnyben.
A húsvétot megelőző hetekben több édesség fogy az év más időszakaihoz képest (kivétel ez alól a csupán karácsony): a hagyományoknak megfelelően a festett tojások és a sonka mellett a húsvét elengedhetetlen részét képezik az ajándékba adott figurás édességek.