1150 munkavállaló fizetését emelik április 1-től.

Átlagosan 9 százalékkal nőtt április 1-jétől 1150 vezető és beosztott munkavállaló fizetése az Auchan Retail Magyarországnál, az újabb béremelésre a vállalat 325 millió forintot fordított - közölte az Auchan Retail Magyarország az MTI-vel.

 A közlemény szerint az áprilisi bérfejlesztés ráépült a januárban bejelentett béremelésre, így a vállalat 2019-ben összesen 2 milliárd forintot fordított erre a célra. 

Felidézték, hogy január 1-jétől a béren kívüli juttatások körét is bővítette az áruzházlánc, így minden teljes munkaidőben foglalkoztatott Auchan-munkavállaló éves szinten bruttó 91 ezer forint béren kívüli juttatásban részesül, ami átfogó élet- és balesetbiztosítással, egészségügyi szolgáltatásokkal, így például rendszeres szűrővizsgálatokkal, valamint 5 százalékos vásárlói kedvezménnyel egészül ki.

A vállalat részvényesi programot is kínál munkavállalóinak, amely további bérkiegészítést tesz lehetővé a gazdasági eredmények függvényében.  
Az Auchan Retail Magyarország 19 hipermarketet, három szupermarketet, két superstore-t, 18 diszkont üzemanyag-töltőállomást és online áruházat üzemeltet, és közel 7000 embert foglalkoztat. A vállalat jelentős gazdasági szereplővé vált az elmúlt 20 évben az eddigi, mintegy 200 milliárd forint értékű magyarországi beruházással.

.