Hirdetés

Itt a meteorológiai szolgálat legfrissebb időjárás-előrejelzése a hétvégére

Itt a meteorológiai szolgálat legfrissebb időjárás-előrejelzése a hétvégére

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.05.16. 18:32

Itt van a hétvégi időjárás-előrejelzés napokra bontva, térképpel.

Hirdetés

A hétvégén több napsütés várható, de csapadékra is készülni kell. Ezzel együtt melegszik is az idő, a nappali maximumok jellemzően 20 fok felett alakulnak, vasárnap néhol akár 27 fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Időjárás-előrejelzés péntekre

Időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás.met.hu

Pénteken a hosszabb-rövidebb napos periódusok mellett helyenként lehet futó zápor, a keleti határ közelében esetleg zivatar is. A leghidegebb órákban 4-11 fok lesz. Napközben 17-24 fokig melegszik a levegő, nyugaton lesz a hűvösebb, északkeleten pedig a legmelegebb.

Időjárás-előrejelzés szombatra    

Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu

Szombaton is többórás napsütés várható, de helyenként kialakulhat zápor, zivatar. Emellett megélénkül a légmozgás, zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A minimumhőmérséklet 6-11, a maximumhőmérséklet 21-26 fok között várható.    

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

Vasárnap is több órára kisüt a nap, de szórványosan záporeső, zivatar is lesz. A szél megélénkül, néhol meg is erősödik, zivatar környezetében viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-14, a legmagasabb hőmérséklet 22-27 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

 

.