Hirdetés

Egész hétvégére figyelmeztetést adtak ki - Itt a hétvégi időjárás-előrejelzés
MTI/Mohai Balázs

Egész hétvégére figyelmeztetést adtak ki - Itt a hétvégi időjárás-előrejelzés

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.05.30. 18:33

Figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat péntekre és szombatra a fél országra.

Hirdetés

A június is sok esővel kezdődik a hétvégén. Emellett viszont melegszik a levegő, vasárnap néhol 27 fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés péntek

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés péntek - Forrás:met.hu

Pénteken közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, a Dunántúl északnyugati részei lehetnek naposabbak. Elsősorban a déli és keleti megyékben lehet elszórtan zápor, néhol zivatar. Másutt kisebb a csapadék valószínűsége. A szél megélénkül, Sopron környékén és a Zemplénben olykor meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 8-13, a legmagasabb 19-23 fok között valószínű.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szombat

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szombat - Forrás:met.hu

Szombaton, június elsején az ország déli, délkeleti felén többnyire erősen vagy közepesen felhős lesz az ég, több helyen várható eső, zápor, egy-egy zivatar. Északabbra több napsütésre van kilátás, csak helyenként valószínű csapadék. A szél élénk, néhol erős lesz. A leghidegebb órákban 10-16 fok lesz. Napközben 18-25 fokig melegszik a levegő.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés vasárnap

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés vasárnap - Forrás:met.hu

Vasárnap napos időre lehet számítani, de több helyen alakul ki zápor, zivatar is. A szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat. A minimumhőmérséklet 10-16, a maximumhőmérséklet 22-27 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Itt a meteorológiai szolgálat időjárás-előrejelzése a jövő hétre.

.