Hirdetés

Legyen óvatos, ha ilyen levelet kap az E-ON nevében

Legyen óvatos, ha ilyen levelet kap az E-ON nevében

2019.05.02. 07:14

Nagyon élethű becsapós leveleket küldenek már a csalók. Mutatjuk.

Hirdetés

Egyre kifinomultabb módszerekkel próbálkoznak az internetes csalók. Eddig viszonylag egyszerűen ki lehetett szűrni az ilyen becsapós leveleket, hiszen általában tört magyarsággal, fordítógéppel készültek, ma azonban egy az eredetihez megtévesztésig hasonló levél került a szerkesztőségünk postaládájába.

Talán csak egyetlen szó az, ami miatt gyanússá vált, hogy kamulevélről van szó, ez pedig, hogy a link, ami a csaló oldalra vinne a "becsekkolás" szót használja. Ez azért nem a szokványos hivatalos stílus. Legyen óvatos, ha ilyesmivel találkozik!

Íme a becsapós levél tartalma, amely az "ÚJ E.ON ELEKTRONIKUS ÁRAMSZÁMLA KÉSZÜLT." tárggyal érkezik:

Kedves ügyfél !

Az alábbi áramszámlá(ka)t állítottuk ki Önnek, amelye(ke)t Online ügyfélszolgálatunkon, a becsekkolás ugyintezes oldalon gyorsan és biztonságosan befizethet.

Amennyiben számlái nyomtatással készülnek és kézbesítésük postai úton történik, tájékoztatjuk, hogy az előállítás és kézbesítés átlagos ideje összesen 5-7 nap. A számlái kézhezvételéig szíves türelmét kérjük. Ha jelen levelünket követő egy héten belül nem kapta meg számláit, számla másolatot és készpénz-átutalási megbízást (postai csekket) a Számlaügyintézés / Számlák megjelenítése menüben igényelhet.

Fizesse be számláját egyszerűen, a számlaszám linkjére kattintva.
Szerződéses
folyószámla     Számla sorszáma     Elszámolási
időszak kezdete     Elszámolási
időszak vége     Összeg         Fizetési határidő
010024453612     111804839389     2019.03.22     2019.04.18 
      3.235 HUF          2019.05.11

A Folyószámla egyenleg automatikus e-mail beállításával nyomon követheti egyenlegét. Ezt a becsekkolás oldalon történő belépés után a Saját adatok / Értesítések menüben teheti meg.

Üdvözlettel:
Ügyfélszolgálat