Időjárás-előrejelzés a hétvégéig - A fél országra másodfokú figyelmeztetést adtak ki

Időjárási hírek

2019.06.20. 01:40

A meteorológiai szolgálat időjárás-előrejelzése a hétvégéig.

A Kárpát-medence időjárásában csütörtök estig nem várható nagy változás, a nedves, labilis levegő fokozottan kedvez a záporok, zivatarok kialakulásának.

Felhőszakadás - Figyelmeztető időjárás-előrejelzés csütörtökre

Felhőszakadás - Figyelmeztető időjárás-előrejelzés csütörtökre - Forrás:met.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint felhőszakadás veszélye miatt Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére másodfokú, a többi megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki csütörtökre.  

Emellett az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki zivatarveszély miatt.

Időjárás-előrejelzés csütörtökre

Időjárás-előrejelzés csütörtökre - Forrás:met.hu

Csütörtök reggel, délelőtt még csak néhol, ezt követően azonban ismét sok helyen kell számítani zivatarokra, főként az ország keleti felében.

Az intenzívebb csapadékgócokban rövid idő alatt 20-50, néhol 50 milliméternél is több csapadék, illetve nagy méretű jég hullhat, és 60-80 kilométer/órás széllökésre is van esély. Néhol - többnyire az Alföldön - heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyek során a szélrohamok esetleg meghaladhatják a 80-90 kilométer/órát, a jégméret pedig a 2-3 centimétert. 

Az előrejelzés szerint a hőmérséklet hajnalban általában 15-20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26-31 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés péntekre

Időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás:met.hu

Pénteken erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés is várható. Összességében több helyen valószínű zápor, zivatar.

.