Hirdetés

Felhőszakadás miatt figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat
MTI/Mihádák Zoltán

Felhőszakadás miatt figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.06.06. 01:25

Időjárás-előrejelzés a hétvégéig.

Hirdetés

Zivatarveszély és felhőszakadás miatt csütörtökre is elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés csütörtökre - Felhőszakadás

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés csütörtökre - Felhőszakadás - Forrás.met.hu

Emellett a felhőszakadás veszélye miatt ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a fővárosra, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna és Veszprém megyére.

 

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés csütörtökre - Zivatar

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés csütörtökre - Zivatar - Forrás:met.hu

Csütörtök hajnalban néhol, főként délnyugaton valószínű zivatar, amelyet felhőszakadás kísérhet. Csütörtök éjfélig szórványosan várhatóak zivatarok.

Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra

Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra - Forrás:met.hu

Délután és este a Dunántúlon és a középső országrészben néhol intenzívebb zivatar is kialakulhat viharos (60-90 kilométer/órás) szél, jégeső (két centi átmérőjű jéggel), felhőszakadás (több mint 30 milliméternyi eső) kíséretében, másutt gyengébb kísérőjelenségek valószínűbbek.

Időjárás-előrejelzés péntekre

Időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás:met.hu

Pénteken míg az ország északi, északkeleti felén már hajnaltól több lehet a felhő, és záporra, zivatarra is számítani kell, addig délebbre a napsütésé lesz a főszerep, inkább csak futó záporok fordulhatnak elő. Estére a legtöbb helyen csökken a felhőzet és megszűnik a csapadék. Hajnalban az északi völgyekben párássá válhat a levegő. A déli, délnyugati szél élénk, a Tiszántúlon délután erős lesz, viharos lökések csak zivatar környezetében lehetnek.

Időjárás-előrejelzés szombatra

Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu

 

.