Hirdetés

Időjárás: Figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat kilenc megyére

Időjárás: Figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat kilenc megyére

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.06.01. 01:37

Az ország két nagy területén csapadékra kell számítani. Mutatjuk, a részleteket.

Hirdetés

Szombat estig a nyugat-európai anticiklon, valamint egy hidegörvény együttesen alakítja a Kárpát-medence időjárását: elsősorban az ország délkeleti felén csapadékra is számítani kell.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szombatra - Zivatar

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szombatra - Zivatar - Forrás:met.hu


Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre

Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre - Forrás:met.hu


Az ország délkeleti felén közepesen és erősen felhős időszakok váltják egymást, az északi megyékben kevesebb felhőre, több napsütésre lehet számítani. A déli és keleti megyékben több helyen várható zápor, zivatar, szombaton a déli határvidéken tartós eső is előfordulhat. Északnyugat felé haladva azonban csökken a csapadék kialakulási esélye. Az északi, északkeleti szél gyakran megélénkül, reggelig az Alpokalján és a Zempléni-hegység tágabb környezetében, szombaton nagyobb területen megerősödik. Szombaton zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak. 

Időjárás-előrejelzés szombat délutánra

Időjárás-előrejelzés szombat délutánra - Forrás:met.hu


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul.A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 20 és 26 fok között valószínű, az alacsonyabb értékek délen, délnyugaton várhatók.
 

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

Vasárnap napos időre számíthatunk, majd egyre erősebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és több helyen alakul ki zápor, zivatar. Az északkeleti szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében a szél megerősödik, sőt akár viharossá is fokozódhat.

.