Hirdetés

Időjárás-előrejelzés - Ez pár megye megússza a csütörtöki zivatart - Itt a figyelmeztetés
MTI/Lakatos Péter

Időjárás-előrejelzés - Ez pár megye megússza a csütörtöki zivatart - Itt a figyelmeztetés

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.07.17. 19:27

Csütörtökre az ország nagy része figyelmeztetést adtak ki, felhőszakadás is lehet. Részletek:

Hirdetés

Az ország nagy részére elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarveszély miatt csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés csütörtökre

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés csütörtökre - Forrás:met.hu

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye kivételével az egész országra kiadták a figyelmeztetést.
Azt írták: csütörtök reggelig a Dunántúlon, elsősorban a nyugati felében helyenként kialakulhat zivatar. Ezt követően csütörtök éjfélig a Dunántúlon több alkalommal valószínű zivatar, kelet, északkelet felé haladva a zivatarok várható száma és erőssége csökken.

A Dunántúlon a zivatarokat elsősorban csütörtök délután viharos (60-80 kilométer/órás) szél, általában kis méretű jég, délnyugaton, délen helyenként jelentős mennyiségű csapadék, esetleg felhőszakadás kísérheti.

A meteorológiai szolgálat a csütörtökön kezdődő Kékszalag verseny előrejelzésére külön aloldalt nyitott. Itt azt írják, összességében gyengén szeles versenyre lehet számítani.

Az országos előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 10-17 Celsius-fok között alakul, de az északi völgyekben néhol 8, 9 fok is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 24-29 fok között valószínű.