Hirdetés

Időjárás-előrejelzés - Az ország nagy részére másodfokú figyelmeztetést adtak ki hétfőre
MTI/Balogh Zoltán

Időjárás-előrejelzés - Az ország nagy részére másodfokú figyelmeztetést adtak ki hétfőre

MTI/met.hu

2019.07.01. 01:15

Csak ebben az öt megyében lesz kisebb a hőség hétfőn. Keddre viszont tizenkét megyére a zivatarok miatt adtak ki figyelmeztetést. Mutatjuk a részletek.

Hirdetés

A hőség veszélye miatt az egész országban első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés hétfőre

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés hétfőre - Forrás:met.hu

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést. Az ország többi területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Időjárás-előrejelzés hétfőre    

Időjárás-előrejelzés hétfő délutánra - Forrás:met.hu  

Az előrejelzés szerint hétfőn a legalacsonyabb hőmérséklet jobbára 13 és 19 fok között lesz. A nappali maximumok 33 és 37 fok között alakulnak. Azt írták: hétfőn a középhőmérséklet általában 25, 26, főként északnyugaton és városi környezetben 27, 28 fok körül alakul.   

Kitértek továbbá arra, hogy hétfő este, késő este a Kisalföldön, Alpokalján, illetve általában az északnyugati, északi határvidéken labilizálódik a légkör, esetleg helyenként zivatar is előfordul. Estétől a Kisalföldön, illetve ezt követően késő este az Észak-Dunántúlon az északnyugatira forduló szél helyenként viharossá fokozódik.

A legerősebb széllökések várhatóan meghaladhatják a 60-70 kilométer/órát.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés keddre - Hőség

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés keddre - Hőség - Forrás:met.hu

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés keddre - Zivatar

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés keddre - Zivatar - Forrás:met.hu

Kedden eleinte napos idő, majd északnyugat felől megnövekvő fátyol- illetve gomolyfelhőzet várható. Elszórtan - főként északkeleten és nyugaton valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szél többfelé megerősödik, zivatar környezetében viharossá is fokozódhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 34 fok között várható, délkeleten lesz napközben a legmelegebb.

.