Hirdetés

Időjárás-előrejelzés szombatra - Négy megye kivételével, mindenki szenvedni fog a hőségtől

Időjárás-előrejelzés szombatra - Négy megye kivételével, mindenki szenvedni fog a hőségtől

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.08.10. 01:22

De kialakulhat zivatar, erős vagy viharos szél és felhőszakadás is. Itt vannak a részletek:

Hirdetés

A hőség miatt csaknem az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szombatra - Hőség

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szombatra - Hőség - Forrás:met.hu

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint a fővárosra, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki a figyelmeztetést.

Mint írták: a középhőmérséklet szombaton az északkeleti tájak kivételével már nagyobb területen emelkedhet 25 fok fölé, néhol 27 fok közelébe. Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 21 fok között valószínű, 15 fok alatti értékek csak a hidegre érzékeny helyeken lehetnek. A legmagasabb hőmérséklet 31 és 35 fok között alakul. 

Kitértek arra is, hogy szombat estétől, késő estétől jobb eséllyel a Dunántúl északi felén helyenként kialakulhat zivatar erős vagy viharos szél és felhőszakadás kíséretében.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szombatra - Zivatar

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szombatra - Zivatar - Forrás:met.hu

A zivatarveszély miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Időjárás-előrejelzés szombatra

Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu

Az Országos Meteorológia Szolgálat, valamint a tisztifőorvos hőség miatti figyelmeztetésének különböző kritériumai vannak. Az országos tisztifőorvos szombattól hétfő éjfélig másodfokú, hőségriasztást adott ki.

.