Hirdetés

Itt a friss heti időjárás-előrejelzés - Kiderül, meddig tart az októberi nyár

Itt a friss heti időjárás-előrejelzés - Kiderül, meddig tart az októberi nyár

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.10.20. 17:13

Időjárási rekordok dőlhetnek meg. Térképen is mutatjuk a részleteket:

Hirdetés

Hétfőtől szokatlanul meleg és száraz levegő alakítja időjárásunkat. Tovább erősödik a nappali felmelegedés hétfőn, akár újabb melegrekordok dőlhetnek meg.

Időjárás-előrejelzés hétfőre

Időjárás-előrejelzés hétfőre - Forrás:met.hu

Hétfőn döntően napos idő várható fátyolfelhőkkel. A déli, délnyugati szelet többfelé élénk vagy erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 16 fok között alakul, de a szélcsendes helyeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés keddre

Időjárás-előrejelzés keddre - Forrás:met.hu

Kedden többnyire napos, alapvetően csapadékmentes idő várható. Éjszaka nagyobb területen képződhet köd és rétegfelhőzet, amely napközben is tartósan megmaradhat. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22, 27 fok között alakul. A tartósabban ködös tájakon ennél pár fokkal hűvösebb lesz.

Időjárás-előrejelzés szerdára

Időjárás-előrejelzés szerdára - Forrás:met.hu

Szerdán többnyire gyengén felhős, napos idő várható. Az éjszakai órákban képződő köd a Dunántúlon tartósan megmaradhat. A ködös területeken szitálás előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20, 26 fok között alakul.

Időjárás-előrejelzés csütörtökre

Időjárás-előrejelzés csütörtökre - Forrás:met.hu

Csütörtökön gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. Az éjszaka képződő köd jellemzően délelőtt feloszlik. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 27 fok között alakul.

Pénteken és szombaton a köd délelőtt feloszlik, majd gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. A minimumhőmérséklet mindkét nap 5-11 fok között valószínű. A nappali maximumok pénteken 21-26, szombaton 19-24 fok között alakulnak.

Vasárnapra virradó éjszaka képződő köd és rétegfelhőzet napközben csak lassan, nehezen oszlik fel. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb szitálás fordulhat elő. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-11, a legmagasabb hőmérséklet 16-22 fok között alakul

.