Friss időjárás-előrejelzés péntekre - Távolabbi kilátások: már tudni, mikor jön a havazás

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.11.29. 01:27

Mostanáig az átlag felettiek voltak a hőmérsékleti értékek. Hidegfronttal érkezik a havazás. Mutatjuk, a részleteket, hogy mikor:

Péntek estig a Kárpát-medence időjárását eleinte még egy nedves szállítószalag alakítja. Szárazabb levegő érkezik fölénk, de lehűlésre csak péntek estétől számíthatunk.

Időjárás-előrejelzés péntek délelőttre

Időjárás-előrejelzés péntek délelőttre - Forrás:met.hu

Pénteken a felhőátvonulások mellett rövidebb-hosszabb napos időszakok is lesznek, elszórtan kell számítani záporokra. Emellett pedig a Dél-Dunántúlon és a Duna-Tisza közén egy-két zivatar is kialakulhat. Pénteken a délnyugati, nyugati szelet élénk, kevés helyen erős széllökések is kísérik.

Időjárás-előrejelzés péntek délelőttre

Időjárás-előrejelzés péntek délelőttre - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 10 és 15 fok között alakul.

Időjárás-előrejelzés szombatra

Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu

Szombattól kezdődik a lehűlésSzombaton a többórás napsütés mellett helyenként záporok várhatók, főként a hegyekben egy-egy hózápor is lehet. Többfelé erős lesz a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul, fagy a derült, szélvédett északi völgyekben lehet. A nappali maximumok 5 és 9 fok között alakulnak.

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

December elsejével, vasárnap megkezdődik a meteorológiai télVasárnap kezdetben nagyrészt derült lesz az ég, majd nyugat felől fátyolfelhők érkeznek. Estére nyugaton megvastagszik a felhőzet, késő este arrafelé már eleredhet az eső. A szél napközben megélénkül, a Dunántúl északi felén többfelé meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 1, a legmagasabb hőmérséklet plusz 3 és 7 fok között várható.

December 2-tól, hétfőtől - amikor a leghidegebb lesz - kevéssel fagypont körül alakulhatnak a maximumok, éjszakánként mínusz 10 fok körüli hideg is lehet

Időjárás-előrejelzés hétfőre

Időjárás-előrejelzés hétfőre - Forrás:met.hu

Hétfőn kezdetben még nagyobbrészt eső valószínű, amely majd látványhavazásba vált át. Leginkább az északi megyékben várható hó, az ország déli részén nem. A hegyvidéki területeken alakulhat ki szánkózásra, hógolyózásra alkalmas hó.

 

.