Hirdetés

Friss időjárás-előrejelzés Borbála-napjára - Figyelmeztetést adtak ki az ország nagy részére
MTI

Friss időjárás-előrejelzés Borbála-napjára - Figyelmeztetést adtak ki az ország nagy részére

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.12.04. 01:29

14 megyére adtak ki figyelmeztetést szerdára.

Hirdetés

Szerdára egy nyugati anticiklon egyre inkább fölénk helyeződik; a gyenge légmozgás mellett erősödik a ködhajlam. Szerdán napközben az északkeleti és a középső országrészben tartósan rosszak maradhatnak a látási viszonyok.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szerdára - Tartós, sűrű köd

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szerdára - Forrás:met.hu

A tartós, sűrű köd miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére.

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre - Forrás:met.hu

Éjszaka egyre nagyobb területen képződik köd, zúzmarás köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet, amelynek egy része szerdán napközben is tartósan megmarad (nagyobb eséllyel a főváros tágabb térségében és az északkeleti országrészben), másutt a feloszlása után hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap.

Szerdán a borult tájakon hószállingózás, esetleg ónos szitálás előfordulhat. Estére mindenütt mérséklődik a légmozgás, ezt követően többnyire gyenge lesz a szél, szerdán napközben mindössze Sopron környékén lehetnek élénk széllökések.

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és -8 fok között alakul, de a kezdetben derült, havas tájakon -10 alá is lehűlhet a levegő.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán +4 és -5 fok között várható, fagypont alatti értékek a tartósan borult területeken valószínűbbek.

.