Tetőszerkezetet, társasház szigetelését is megbontotta a viharos szél - Képek

MTI

2020.02.05. 19:47

Egy ember halálát okozta a viharos erejű szél.

A viharos szél még mindig sok munkát ad a tűzoltóknak

- közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője szerdán az MTI-vel. Dóka Imre kifejtette: szerda délutánig országszerte újabb 230 helyszínre riasztották a tűzoltókat a viharos erejű szél okozta károk felszámolásához.

A legtöbb riasztást Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Pest és Zala megyében kapják a katasztrófavédelem hivatásos, önkormányzati és önkéntes egységei.

Főként kidőlt fák és leszakadt faágak eltávolítása, valamint megrongálódott tetőszerkezetek és leszakadt vezetékek helyreállítása miatt hívják a tűzoltókat.

A megsérült vagy leszakadt vezetékek miatt három megyében (Csongrád, Békés, Bács-Kiskun) csaknem tízezer fogyasztónál szünetelt átmenetileg az áramszolgáltatás.

Kitért arra is, hogy kora délután Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a 4-es út Fegyvernek és Kenderes közötti szakaszán felborította a szél egy kisteherautó utánfutóját.

Törökszentmiklóson pedig teljes egészében leszakította és az épület mellett parkoló autókra dobta egy sportcsarnok körülbelül hatszáz négyzetméteres tetőszerkezetét a viharos erejű szél.

Meghalt egy férfi, miután fa dőlt az autójára Nemesvitán

Meghalt egy férfi, akinek autójára fa dőlt Nemesvitán, a Kossuth utcában szerda délután - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Aradi Virág elmondta: a balesetben egy 54 éves tapolcai férfi halt meg, aki a fa kidőlésekor a gépkocsiban volt.
 A kidőlt fa akadályozza a közlekedést, ezért rendőrök irányítják a forgalmat, amíg tart a műszaki mentés - tette hozzá a szóvivő.

Galéria

.