Egyre több kórházban rendeltek el látogatási tilalmat - Itt a friss lista

MTI/alon

2020.02.15. 13:57

Mielőtt látogatni indul, a látogatási tilalom alá tartozó kórházak friss listáját érdemes megnézni.

A népegészségügyi szakemberek szerint még mindig érdemes beadatni a veszélyeztetettek részére ingyenesen igényelhető influenza elleni védőoltást, a védettség kialakulásához 14 napra van szükség.

A betegség által veszélyeztetettnek tekinthetők a krónikus vagy immunrendszeri betegségben szenvedők, a gyerekek, az idősek, a várandósok, illetve azok, akik gyakran vesznek igénybe tömegközlekedést, vagy közeli kapcsolatba kerülhetnek betegekkel.

Influenzajárvány - Látogatási tilalom

Jelenleg Budapest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Zala és Pest megye egészségügyi intézményeit érinti részleges vagy teljes látogatási tilalom.

Csütörtöktől a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának valamennyi fekvőbetegosztályán is látogatási tilalmat rendeltek el az influenzaszerű megbetegedések halmozott előfordulása miatt.

Védőfelszerelés - így orr- és szájmaszk, valamint védőruha - használata és kézfertőtlenítés mellett a gyermekosztályon a beteget kísérő, ápoló szülő, szülés esetén a szülő nő által meghatározott kísérő, valamint a súlyos állapotú beteg hozzátartozója kivételt képez a tilalom alól, ha az adott egység vezetője a látogatásra engedélyt ad.

Baranyában már korábban a Pécsi Irgalmasrendi Kórházban, valamint a szigetvári és a mohácsi kórházban rendeltek el látogatási tilalmat.

Veszprém megyében az elmúlt héten mintegy ezren, azaz másfélszer annyian fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint egy héttel korábban. Látogatási tilalmat rendeltek el a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban is szombattól. A járvány leginkább a gyermekeket és a 35 év alattiakat érinti. 

Hétfőtől pedig részleges látogatási tilalmat rendeltek a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház egyes osztályain. A korlátozásról az emelkedő számú felső légúti hurutos, influenzás megbetegedések megelőzése miatt, a betegek védelmében döntött a gyógyintézmény vezetése.

A látogatási tilalom az aneszteziológiai és intenzív terápiás, a szülészet-nőgyógyászati, a pulmonológiai, a sürgősségi betegellátó és a gyermekosztályokat, valamint a belgyógyászati intenzív részleget érinti

A magyarországi látogatási tilalmak frissített listája itt megtekinthető.

.