Időjárás-változás jön a hétvégén - Mutatjuk a részleteket

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2020.03.19. 16:27

Sándor, József, Benedek, zsákban hoznak meleget - tartja a népi jóslat. Benedek zsákja azonban az idén meglepetést tartogat. Mutatjuk a részleteket:

Jelentős lehűlés várható a hétvégén: pénteken helyenként még 20 foknál is melegebb lesz, míg vasárnap néhol már csak plusz 1 fokig melegszik fel a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Időjárás-előrejelzés péntekre

Időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás:met.hu

Pénteken sok lesz a napsütés. Csapadék az ország döntő részén nem várható, de Borsodban és környékén egy-egy futó zápor előfordulhat. A leghidegebb órákban 0-7 fok lesz, napközben 17-21 fokig melegszik fel a levegő.

Időjárás-előrejelzés szombatra

Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu

Szombaton észak felől lassan megnövekszik a felhőzet, előtte északon néhány órára, délen több órára kisüt a nap. Késő délutánig az ország északi felén szórványosan, estétől délebbre is többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar, északkeleten, északon este havas eső, hó is lehet.

A szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A minimumhőmérséklet 2 és 8, a maximumhőmérséklet 12 és 20 fok között alakul.

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

Vasárnap többfelé várható eső, zápor, majd a csapadék északkelet felől szűnni kezd, illetve egyre inkább elszórt hózáporra vált. A szél nagy területen lesz erős vagy viharos.

A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 3 fok között alakul, de a szélvédett fagyzugokban több fokkal hidegebb várható. A legmagasabb hőmérséklet plusz 1 és 6 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

.