Télies időjárás - 11 megyére figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat hétfőre

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2020.03.23. 01:29

Van, ahol a viharos szél, másutt a havazás miatt. Mutatjuk a részleteket:

A Kárpát-medence térségében hétfőn is folytatódik hideg, télies idő, egy hideg légörvény hatására főként délen több helyen számíthatunk havazásra, hószállingózásra is.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - Viharos szél

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - Viharos szél - Forrás:met.hu

Az erős szél miatt Borsod-Abaúj-ZemplénGyőr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala megyére adtak ki figyelmeztetést.

Időjárás-előrejelzés hétfő délelőttre

Időjárás-előrejelzés hétfő délelőttre - Forrás:met.hu

Hétfőn a hajnali óráktól az ország nagyobb részén az északkeleti, a Nyugat-Dunántúlon az északi szelet nagy területen kísérik viharos lökések. A kora reggeli óráktól kelet, délkelet felől érkezik egy kiterjedtebb csapadéksáv (jobbára hó, de néhol havas eső, esetleg gyenge eső is előfordulhat).

Időjárás-előrejelzés hétfő délutánra

Időjárás-előrejelzés hétfő délutánra - Forrás:met.hu

Az ország északi felén legfeljebb lepelnyi réteg alakulhat ki, ám az ország déli felén akár 6 centiméternyi tapadó hó is eshet (nagyobb mennyiségre a Dél-Alföldön és Baranyában lehet számítani). A Mecsekben, ahol jobbára porhó valószínű, a viharos északkeleti szél hófúvást okozhat.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - Havazás

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - Havazás - Forrás:met.hu

A havazás veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun és Tolna megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést, a hófúvás miatt Baranya megyére adtak ki figyelmeztetést.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között alakul, de a derült, szélcsendes részeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 1 és 6 fok között valószínű.

.