Itt tudja figyelemmel kísérni a Várkert Bazár húsvéti programjait

Húsvét

MTI

2020.04.12. 10:47

A Várkert Bazár húsvéti programjai is az internetre költöztek - Itt tudja figyelemmel kísérni.

Csík János és a Mezzo, a Kolompos együttes, valamint a Muzsikás Együttes és Alexander Balanescu koncertjeivel várja az érdeklődőket vasárnap és hétfőn a Várkert Bazár Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján - közölte az intézmény szombaton az MTI-vel.

Csík János és a Mezzo elmaradt koncertje helyett betekintést nyerhetünek az érdeklődők abba, hogyan telik a húsvét az otthon maradt zenészek számára: locsolkodással, tojásfestéssel, készülődéssel, sütés-főzéssel és sok-sok zenével a Szép a tavasz, szép a nyár új lemezről, melyet a Fonó tavaly adott ki. Az anyag különlegessége, hogy elhangzik Őze Áron előadásában Babits Mihály Húsvét előtt című verséből egy részlet.

Hétfőn délután 4 órakor a Kolompos tagjai otthonukból, Budapest belvárosából, Zuglóból, Dunakesziről és Szigetszentmiklósról köszöntik a Várkert Bazár közönségét. Így vezetik fel húsvéti dalukat: "szóljon ez a dal Húsvét ünnepéről, Jézus feltámadásáról, legyen ez egy közös nagy locsolkodás, ünnepeljünk így, - kicsit másképp - egymástól távol, de lélekben, szeretetben együtt" - olvasható a közleményben.

Ezt követően, öt órától a Muzsikás Együttes és Alexander Balanescu zenél. Mint írták, a Muzsikás együttes különösen várta az idei húsvétot, hiszen a Várkert Bazárban egy régi barát lett volna  társuk a színpadon: Alexander Balanescu világhírű hegedűművész.

Az esemény törlésének hírére előkerültek a régi közös fotók és felvételek a múltból.  Most ezeket összegyűjtve szeretnék bemutatni, milyen is lehetett volna a koncert a Várkert Bazár nagytermében. A Muzsikás oldalán Kacsó Hanga jelenik meg. 

.