Hirdetés

Érettségi feladatok megoldásához is tippeket ad az M5 csütörtöki oktatási műsorában
MTI/Máthé Zoltán

Érettségi feladatok megoldásához is tippeket ad az M5 csütörtöki oktatási műsorában

Távoktatás

MTI

2020.04.09. 06:45

Itt a csütörtöki oktatási műsorajánló.

Hirdetés

Érettségi feladatok megoldásához is tippeket ad az M5 csütörtöki oktatási műsorában - közölte az MTVA Sajtó Osztálya szerdán az MTI-vel.

A közleményben emlékeztettek arra, hogy az M5 kulturális csatorna oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat.

Kiemelik, hogy a felsős és az érettségi előtt álló tanulók mellett, már az 1-4. osztályosoknak is tartanak oktatási műsort hétköznaponként Alsós - Sulikalandok címmel. A Mindenki Akadémiája című műsoraikban pedig érintik az egyetemi tananyagot is. A Netorika című ötrészes sorozat tanároknak ad praktikus tanácsokat a digitális oktatással kapcsolatban, a Mozogj otthon! című adás pedig tornázásra buzdítja a tanulókat.

A csütörtökön 8 órakor kezdődő az Alsós - Sulikalandok című műsorban az elsősökkel a magánhangzókkal, a másodikosoknak szóló részben a mássalhangzókkal foglalkoznak.

A Felsős című műsor a 6-8. évfolyamon tanulóknak szól. Hetedikes földrajzzal indítanak, a sarkvidékekről lesz szó. Ezután a 6. osztályosok nyelvtanból a külső megjelenésről, mint kommunikációs formáról tudhatnak meg többet. Ugyancsak a 6. osztályosok történelemből Napóleon tündökléséről és bukásáról tanulhatnak. Fizikából a 7. osztályosok a munkáról tanulhatnak, majd rendhagyó osztályfőnöki óra lesz a 8. osztályosoknak. A 11 órakor kezdődő, nyolcadikosoknak szóló adásban biológiából a stressz fiziológiai tulajdonságaival, történelemből a "legvidámabb barakk" életével foglalkoznak, földrajzból Ausztriáról és Szlovéniáról lesz szó.

Fél 12-től délig - a megszokott módon - nyelvtanulás lesz: a Szólalj meg angolul dupla részekkel, majd a Szólalj meg spanyolul jelentkezik.

A fél 1-kor kezdődő Érettségi című műsor magyar nyelv és irodalommal indul, ezúttal Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című műve lesz a téma. Matematikából az érettségi feladatok felépítésével, fontos tudnivalókkal, a feladatmegoldás fázisaival foglalkoznak, és jó tanácsokkal, tippekkel látják el a tanulókat.

Kémiából a redoxireakciókról, fizikából az ideális gázok törvényeiről lesz szó. Történelemből pedig bemutatják, hogy milyen külső és belső tényezők vezettek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc bukásához.

Háromnegyed 3-kor induló, Mozogj otthon! című műsorban, hivatásos gyógytornászok adnak elő különféle mozgási gyakorlatokat naponta tíz percben. Mint írják, a műsor minden korosztálynak szól, így az idősebbek is bekapcsolódhatnak a tornázásba.

A fél 9 előtt öt perccel kezdődő Netorika című sorozatban utolsó adásában kiderül többek között, hogy miért fárasztó a távoktatás és, hogy lélektanilag miben különbözik az élőbeszéd és a kamerák előtti oktatás.

Éjféltől jelentkezik a Mindenki Akadémiája című műsor

.