Húsvéti receptek - Három különleges húsétel recept húsvétra, amit mindenki szeretni fog
Húsvéti receptek
alon.hu
2020.04.08. 19:17
Húsvéti receptajánló: Ha a húsvéti sonka mellé szeretne valami különlegeset, de nem túl bonyolultat sütni; három húsétel receptet ajánlunk.
Az első kettőnél az előkészületek tartanak egy kicsit tovább, de ha ezzel megvan, utána már a sütő dolgozik. Ha a húsvéti sonka mellé egészen egyedülállótszeretne alkotni, süssön ünnepi kacsasültet, a második receptünk egy egészben sült karaj, a harmadik pedig szárnyasból készül; csirkés-pulykás húsrolád.
Ropogós kacsasült recept
Ropogós kacsasült recept
Kacsából húsvétkor is kitűnő ünnepi fogás készíthet. Kacsasütéskor a megfelelő hőfok beállítására kell nagyon ügyelni (sütőtől függ, nagyjából 160-180 fok), nehogy kiszáradjon.
Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa
majoranna, rozmaring
só, bors
2-3 dl száraz fehérbor (de víz is lehet)
6-8 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A kacsát mossa meg, papírtörlővel törölje szárazra.
Készítsen elő egy nagy hőálló tálat. Kis olajjal kenje ki.
Tegye bele a kacsát, majd kívül-belül jól sózza, borsozza be. Szórjon rá majorannát, rozmaringot. (Friss rozmaringgal még illatosabb lesz.)
A kacsa bőrét vagdossa be, szúrjon egy-egy nyílásba fokhagymát is. Öntsön alá fehérbort vagy vizet. Takarja le alufóliával és már mehet is a sütőbe. Előmelegíteni nem szükséges.
A sütési idő függ a kacsa súlyától. Az alufóliát egy óra múlva vegye le, hogy a kacsa pirulhasson. Sütés közben párszor locsolja meg a saját szaftjával. Süsse addig, míg szép piros, ropogós nem lesz.