Húsvéti receptek - Három különleges húsétel recept húsvétra, amit mindenki szeretni fog
Húsvéti receptek
alon.hu
2020.04.08. 19:17
Húsvéti húsrolád
Húsvéti húsrolád
Kiadós, finom és akár előre is elkészíthető. Készíthető szárnyas húsból - csirke és pulykahúsból vegyesen -, de akár sertéscombbal kombinálva is.
Hozzávalók:
1 kg csirkemell és pulykamell vegyesen, de hozzávalókat variálhatjuk például úgy is, hogy 50 dkg csirkemell és 50 dkg sertéscomb, ízlés szerint.
1 cs. bacon szalonna
2 tojás
2 fej vöröshagyma + pici olaj
4-5 gerezd zúzott fokhagyma
Fűszerek: ízlés szerint só, bors, őrölt kömény, majoranna, rozmaring
Friss petrezselyemzöld
Amivel ünnepivé varázsolhatja:
5 db főtt tojással vagy
15-20 dkg hasábokra vágott kemény sajttal
Elkészítés:
A húsokat darálja le. A csirkét és a pulykát nem kell nagyon apróra.
Tegye egy mély tálba, amiben össze tudja keverni. A hagymát vágja össze és egy kicsit olajon pirítsa meg, majd keverje hozzá a húshoz. Tegye bele a zúzott fokhagymákat is. Majd jönnek a fűszerek és végül a tojás és a frissen vágott petrezselyemzöld. Mindezt keverje össze, majd jöhet az összeállítás.
Vegyünen egy mély őzgerinc formát. Bélelje ki bacon szeletekkel, úgy, hogy kissé egymásra érjenek a szeletek és a forma szélén kilógjanak.
A fűszeres darált húst kanalazza rá félig. Ha az ünnepi változatot készítjük, akkor ide nyomja bele a főtt tojásokat ill. a sajthasábokat. Ha ez is megvan, végül kanalazza rá a maradék húst is.
Hajtogassa rá a bacon szeleteket. Takarjale alufóliával.
Előmelegített sütőbe tegye és süsse 200 fokon 40-50 percig. A húsoktól függ a sütési idő. A csirkés változatnak rövidebb, míg a sertéshússal kombinált húsrolád sütése kicsit hosszabb időt vesz igénybe.
Vegye le az alufóliát és még pirítsa további 10 percig.
Hidegen és melegen is kitűnő vendégváró.
Hidegen vegyes salátával, melegen burgonyapürével tálaljuk.