Hirdetés

Két egyszerű és gyors húsvéti sütirecept, amit a család szeretni fog

Húsvét

alon.hu

2020.04.10. 20:07

Húsvéti sütireceptek.

Hirdetés

Két egyszerű - kezdők is bátran nekiállhatanak -, de annál finomabb süteményreceptet ajánlunk a húsvéti ünnepekre. Az első egy túrós citromos édesség, mely még sütést sem igényel. A második, a klasszikus piskótatekercs, amit a gyerekek imádni fognak.

Húsvéti citromos krémtúró torta

Húsvéti citromos krémtúró torta

Hozzávalók az alaphoz:

  • 20 dkg babapiskóta vagy Győri Édes Zabkeksz
  • 10 dkg vaj

Hozzávalók a krémhez:

  • 50 dkg krémes túró
  • 1 csomag vanília puding
  • 3 dl habtejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag zselatinfix
  • 3 dl tej
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 citrom diszítéshez

Elkészítés:

  • A 26 cm-es tortaformát béleljük ki sütőpapírral. (Néhány helyen ha pici vajat, ha teszünk rá, hozzátapad.)
  • A babapiskótát (vagy zabkekszet) törjük, morzsoljuk össze és 10 dkg vajjal keverjük el, majd ezt nyomkodjuk bele a tortaformába. Egy vizes kanál hátoldalával könnyel elsimíthatjuk. Tegyük a hűtőbe, amíg a krémet elkészítjük.
  • A pudingport - az 5 dl tej helyett -, 3 dl tejjel készítsük el, hogy jó sűrű masszát kapjunk.
  • A túróhoz mérjük ki a cukrot, vaníliáscukrot, facsarjuk bele a 1 citrom levét, tegyük bele a citrom héját és keverjük hozzá a kihűlt pudingot.
  • A tejszínt verjük habbá és keverjük bele a zselatinfixet is.
  • Ezt követően, a tejszínt is keverjük hozzá a túrós, citromos masszához.
  • Vegyük ki a hűtőből a kihűlt babapiskótás tortaalapot. Kanalazzuk rá ezt a túrós masszát és simítsuk el.
  • Citromkarikákkal vagy tejszínnel díszítsük.

 

Piskótatekercs

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 20 dkg baracklekvár

Elkészítés:

  • Készítsünk elő két nagy keverőtálat és egy nagy gáztepsit. A tepsit zsírpapírral béleljük ki.
  • A megmosott tojásokat válasszuk ketté. Az egyik tálba tegyük a tojás fehérjéket, a másikba a sárgájákat.
  • A sütőt melegítsük elő 160-170 fokosra.
  • A tojásfehérjét gépi habverővel verjük kemény habbá. Ezt követően adagoljuk hozzá a cukor felét, mindaddig, míg el nem olvad benne.
  • A tojássárgájához adagoljuk a cukor másik felét. A habverővel fehéredéséig kevejük a tojások sárgáját. 
  • Ezt követően a tojások sárgájához kanalanként keverjük hozzá a tojásfehérje habot.
  • Ezt követően a lisztet is átszitálva kis adagokban.
  • A piskótamasszát öntsük a tepsibe és kb. másfél 2 centiméteresre kenjük el. Tegyük az előmelegített sütőbe. 
  • Nagyon vékony a tészta, hamar 10-12 perc alatt megsül.
  • Készítsünk ki egy tiszta konyharuhát, mert ha megsült, azonnal arra rá kell borítani, a sütőpapírt a tészta hátoldaláról le kell húzni és még melegen a konyharuha segítségével fel kell tekerni.
  • Ha kihűlt, kenjük meg baracklekvárral vagy kakaókrémmel. A gyerekek imádni fogják.