Két egyszerű és gyors húsvéti sütirecept, amit a család szeretni fog
Húsvét
Piskótatekercs
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 20 dkg baracklekvár
Elkészítés:
- Készítsünk elő két nagy keverőtálat és egy nagy gáztepsit. A tepsit zsírpapírral béleljük ki.
- A megmosott tojásokat válasszuk ketté. Az egyik tálba tegyük a tojás fehérjéket, a másikba a sárgájákat.
- A sütőt melegítsük elő 160-170 fokosra.
- A tojásfehérjét gépi habverővel verjük kemény habbá. Ezt követően adagoljuk hozzá a cukor felét, mindaddig, míg el nem olvad benne.
- A tojássárgájához adagoljuk a cukor másik felét. A habverővel fehéredéséig kevejük a tojások sárgáját.
- Ezt követően a tojások sárgájához kanalanként keverjük hozzá a tojásfehérje habot.
- Ezt követően a lisztet is átszitálva kis adagokban.
- A piskótamasszát öntsük a tepsibe és kb. másfél 2 centiméteresre kenjük el. Tegyük az előmelegített sütőbe.
- Nagyon vékony a tészta, hamar 10-12 perc alatt megsül.
- Készítsünk ki egy tiszta konyharuhát, mert ha megsült, azonnal arra rá kell borítani, a sütőpapírt a tészta hátoldaláról le kell húzni és még melegen a konyharuha segítségével fel kell tekerni.
- Ha kihűlt, kenjük meg baracklekvárral vagy kakaókrémmel. A gyerekek imádni fogják.
.