Két egyszerű és gyors húsvéti sütirecept, amit a család szeretni fog

Húsvét

alon.hu

2020.04.10. 20:07

Piskótatekercs

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 20 dkg baracklekvár

Elkészítés:

  • Készítsünk elő két nagy keverőtálat és egy nagy gáztepsit. A tepsit zsírpapírral béleljük ki.
  • A megmosott tojásokat válasszuk ketté. Az egyik tálba tegyük a tojás fehérjéket, a másikba a sárgájákat.
  • A sütőt melegítsük elő 160-170 fokosra.
  • A tojásfehérjét gépi habverővel verjük kemény habbá. Ezt követően adagoljuk hozzá a cukor felét, mindaddig, míg el nem olvad benne.
  • A tojássárgájához adagoljuk a cukor másik felét. A habverővel fehéredéséig kevejük a tojások sárgáját. 
  • Ezt követően a tojások sárgájához kanalanként keverjük hozzá a tojásfehérje habot.
  • Ezt követően a lisztet is átszitálva kis adagokban.
  • A piskótamasszát öntsük a tepsibe és kb. másfél 2 centiméteresre kenjük el. Tegyük az előmelegített sütőbe. 
  • Nagyon vékony a tészta, hamar 10-12 perc alatt megsül.
  • Készítsünk ki egy tiszta konyharuhát, mert ha megsült, azonnal arra rá kell borítani, a sütőpapírt a tészta hátoldaláról le kell húzni és még melegen a konyharuha segítségével fel kell tekerni.
  • Ha kihűlt, kenjük meg baracklekvárral vagy kakaókrémmel. A gyerekek imádni fogják.
.