Koronavírus - Magyarországi adatok 2020. április 16.

Koronavírus

MTI

2020.04.16. 08:27

A fertőzöttek száma is emelkedett, a legtöbb Budapesten van.

Meghalt 8 újabb - többségében idős krónikus beteg - ember, és 73-mal, 1652-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon csütörtök reggel.

Azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 142-re emelkedett, és 199-en már gyógyultan távoztak a kórházból.

Az oldal adatai szerint 12 737-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 38 489.

Kiemelték: a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval több a tényleges vírushordozó, aki fertőzhet.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen a budapestieket kérik, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik őket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét - hangsúlyozták.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (805 ember) és Pest megyében (249) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (122), Győr-Moson-Sopron megye (62), Csongrád megye (52), Borsod-Abaúj-Zemplén (50) és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (42). A legkevesebb fertőzött Magyarországon Heves (13) és Békés (12) megyében van.

Igazolt COVID-19 fertőzöttek száma megyénként - Forrás: koronavirus.gov.hu

 

.