Nőtt hazánkban a koronavírus-fertőzöttek száma - Friss adatok 2020. április 6.

Koronavírus

MTI

2020.04.06. 09:15

Meghalt négy idős krónikus beteg.

Meghalt négy idős krónikus beteg, és 744-re nőtt a Magyarországon azonosított koronavírus-fertőzöttek száma - olvasható a koronavirus.gov.hu honlapon hétfőn megjelent közleményben.

A közlemény szerint a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

Az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.
A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérik a Budapesten élőket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Hozzátették, ahogy az eddig elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

A koronavírus honlap legfrissebb adatai szerint az elhunytak száma 38, 67-en meggyógyultak, 14 325-en vannak hatósági házi karanténban és 22 282 mintavétel történt.

A legtöbb fertőzöttet Budapesten (317 ember) találták, amelyet Pest megye (142 ember) követ, majd Győr-Moson-Sopron (34 ember) és Csongrád megye (32 ember) következik. A legkevesebb koronavírus-fertőzött Heves megyében (4 ember) van.

 

A magyarországi adatok 2020. április 6.:

Az új típusú kornavírus fertőzöttek száma hazánkban: 744

Az új típusú kornavírus-fertőzésből gyógyultak száma: 67

Az új koronavírus-fertőzés miatt elhunytak száma: 38

Hatósági házi karanténban: 14 325

Galéria

.